Over mij

Ik ben Mattias. Ik maak websites sinds 2006. Ik ben gepassioneerd door het web. Al mijn hele leven. Het internet en de eindeloze mogelijkheden die het met zich meebrengt.
Het is een passie die gaandeweg mijn job werd.
Curriculum Vitae

Early years

Ontdek wat je graag doet

Ik was 15 jaar oud, had belachelijk veel vrije tijd en was volledig in de ban van AFI, een rockband uit Californië.

Door mijn passie voor de band ging ik voor het eerst experimenteren met Dreamweaver. Ik maakte een tribute website voor de band. Het resultaat is niet om aan te zien, maar de voldoening was enorm.

Gaandeweg ontwikkelde ik een sterke interesse in het web en speelde ik verder met de ondertussen prehistorische manieren van websites maken.

Maak van je passie je beroep

Na een middelbare opleiding informatica waar ik me min of meer doorheen geslapen heb, volgde ik een specialisatie Commercieel Webverkeer (e-commerce avant la lettre) in Kortrijk.

Al snel werd duidelijk dat de jongen die zich moeilijk kon interesseren voor alledaagse zaken, een passie gevonden had: het internet.

Mijn eindwerk, een eigen webshop programmeren in ASP, bracht me nog voor het afstuderen bij mijn eerste job.

2006

Aan de basis van een start-up

Een software bedrijf uit Sijsele haalde me in 2006 aan boord om ook webshops aan te bieden aan hun klanten.

Ik greep de kans en stortte me enkele maanden op research & development. De basis was gelegd en al gauw rolden de eerste webshops van de band …mét automatische synchronisatie via het facturatie- en boekhoudpakket.

Het werd een succesverhaal! De volgende jaren bouwden we hierop verder en engageerden we een volwaardig web-team.

In 2010 kreeg ik officieel de leiding over het team van deze interne start-up. Naast het lay-outen van websites en webshops stond ik in voor de analyse en planning van projecten. Ik besprak met klanten wat hun noden en wensen waren, stond in voor de taakverdeling onder de teamleden en volgde alle projecten op.

2012

Push your boundaries

Eind 2012 werd ik benaderd door de grootste Elektro- aankoopgroepering van België om hun e-commerce divisie aan te sturen. Ik nam deze enorme uitdaging aan.

We bouwden een uniek omnichannel e-commerce platform. Hiermee versterken we 600 winkeliers van de groep met online verkoop, gefaciliteerd op centraal niveau.

Vandaag heeft de groep meer dan 200 webshops online, jaarlijks goed voor meer dan 3 miljoen bezoekers.

2014

There are no traffic jams on the extra mile.

Met een berg ervaring en goesting in veel meer, zette ik in 2014 de grote stap: mijn eigen zaak!

Het verhaal achter mijn eigen zaak vind je hier: Wat kan ik voor je doen?