Belgian Beach Volley Championship

Geïntegreerde totaaloplossing voor de sportclub
Belgium Beachvolley Championship Portfolio Project Featured Image

De nieuwe website en online applicatie voor de Beachvolley kwamen tot stand uit nood aan automatisatie in het beheren en plannen van het Belgische beachvolley kampioenschap.

Spelers online laten inschrijven, tornooien volgens het aantal ingeschreven ploegen en een dynamisch wedstrijdschema inplannen, wedstrijduitslagen beheren en automatische puntenverdeling en klassementen opmaken volgens het officiële reglement van de Belgische Beachvolley Liga.

Voor de naadloze integratie van deze specifieke functionaliteiten bouwde ik bovenop WordPress een plugin die dat allemaal doet.

Link: Bezoek de website op www.belgiumbeachvolley.be

Matchcenter

Bovenaan de homepage is ruimte gemaakt voor een ‘matchcenter’. De eerstevolgende tornooien, huidige top 3 in het klassement en de laatste wedstrijduitslagen kan je er terugvinden zonder dieper in de website te moeten surfen.

Realtime uitslagen

De ingave van wedstrijduitslagen gebeurt rechtstreeks vanuit de online Beachvolley applicatie. Dat wil zeggen dat uitslagen op de site gepubliceerd worden nog voor de volgende wedstrijd wordt aangevangen.

Responsive webdesign

Omdat de website gebouwd is met responsive webdesign technieken, kunnen spelers tijdens tornooien heel makkelijk de voortgang van het tornooi, wedstrijduitslagen en verschuivingen in het klassement opvragen met hun smartphone.

Notificaties

In de website zitten tal van triggers ingebouwd om spelers en beheerders op de hoogte te houden en heractiveren om de website te gebruiken.

Bij elke interactie die een speler verricht op de website wordt naar alle betrokken partijen een e-mail gestuurd. Enerzijds ter controle op foutieve informatie, anderzijds om de website terug onder de aandacht te brengen en zo het engagement te verhogen.

Performance

Grote websites met veel trafiek hebben me het één en ander over performance geleerd.

De Beach applicatie werd geprogrammeerd met in debug mode van WordPress met een database logger. Daarmee zie je perfect wat je applicatie precies aan het uitvoeren is. Op die manier kan je altijd op zoek naar performantere manieren om hetzelfde doel te bereiken.

Page Speed

Naast database performance zijn ook diverse andere technieken toegepast om de website sneller te laten werken. Een aantal daarvan zijn Javascript en CSS minified en combined, WordPress Database, Pages en Object caching en het optimaliseren van browser caching.

De website krijgt een usability score van 97% van de Google PageSpeed tool.

Facebook integratie

Op een beachvolley tornooi worden veel foto’s getrokken, echt veel. Foto’s die altijd op Facebook gepubliceerd worden. Logisch, want daar hebben ze natuurlijk de meeste visibiliteit. Al die foto’s downloaden en opnieuw toevoegen binnen het Content Management Systeem zag ik zo niet zitten. Ik hou niet zo van repetitief werk en ik schuif dat ook niet graag door naar mijn klanten. Voor fotoalbums bouwden we een synchronisatie tool in de website. Een fotoalbum op Facebook kan in één handeling overgenomen worden op de website door gewoon even de URL van het album in te voegen en de synchronisatietool doet al de rest.

Resultaat? Een visueel mooi gepresenteerde fotogalerij op de website.

Belgium Beachvolley Championship Facebook Photoalbums with Facebook logo

Vind je dit een leuke website?

Vertel het je vrienden!