Flatcat

Official Band Website
Flatcat Portfolio Project Featured Image

Net klaar met het mixen van de eerste single van hun nieuwe plaat, klopte de Brugse punkrock band Flatcat bij me aan voor een nieuwe website.

Sinds hun vorige wapenfeit maakte de band een enorme muzikale evolutie. Recentere singles ‘All Anchors Lost’ en ‘The Great Escape’ getuigen daarvan.

Het volwassen worden van hun muziek, wouden we ook doortrekken in het ontwerp van hun website. Het resultaat: een a-typische bandwebsite met een minimalistisch design.

Link: Bezoek de website op www.flatcatofficial.com

BandCentral

BandCentral is een cloud-based platform dat muzikanten en hun team ondersteuning biedt in communicatie, digitale media en marketing. Flatcat gebruikte de tool reeds om mailings te organiseren, muziek te streamen en hun tourkalender bij te houden. Ik hou niet zo van repetitief werk en platformen die asynchroon werken, dus kozen we voor een integratie van de BandCentral API. Onder andere de tourkalender op de website wordt automatisch geüpdatet als er concerten toegevoegd worden in BandCentral.

De website is altijd up-to-date, zonder enige extra inspanning.

Social Media

Flatcat heeft het begrip social media wel begrepen. 4000 Facebook likes voor een band uit het nederige Brugge is niet weinig.

In de website hebben we al die social media kanalen netjes geïntegreerd. Je ziet er direct de laatste tweets van de band en reageren op nieuwsberichten doe je via de Facebook API.

Vind je dit een leuke website?

Vertel het je vrienden!