Ostrogoth

Officiële website voor een legendarische band

Ostrogoth Portfolio Project Featured Image Devices Lineup

Link: Bezoek de website op www.ostrogothofficial.com

Legendarisch

Mocht je Ostrogoth niet kennen (shame on you!): ze zijn een legendarische Gentse metalband gevormd begin jaren 80. Jawel, 80. De band bestaat al langer dan ik leef.

Melodieuze hardrock met een knipoog naar Judas Priest, Iron Maiden en Scorpions. In 2013 maakten ze hun comeback om het 30 jarige bestaan van hun debuutplaat ‘Full Moon’s Eye’ te vieren.

Comeback

Tijdens alle voorbereiding van de comeback werd het duidelijk dat hun fans ondertussen ook online zitten. Dus er moest een website komen om die comeback tour te promoten.

Als liefhebber van de hardere metalen was ik vereerd dat de band hiervoor bij mij kwam aankloppen. Of ik wou samenwerken met een legendarische rock band? Jawel!

WordPress

De website werd gebouwd op het Open Source CMS WordPress.

Dankzij de eenvoudige editor en wat extra plugins kan de band de website zelf verder beheren. Concerten toevoegen aan de kalender, de fanbase op de hoogte houden via nieuwsberichten en foto’s publiceren, het kan allemaal in een handomdraai.

Een leuke anekdote
James Hetfield wearing Ostrogoth t-shirt backstage at Werchter Boutique

Tijdens het Heavy Sound festival in 1983 te Brugge speelt Ostrogoth als eerste band van de avond. Het publiek is laaiend enthousiast. In dat publiek bevinden zich een paar jongens uit de V.S. die we vandaag kennen als Metallica.

James Hetfield, de frontman van Metallica, is tot op vandaag fan van Ostrogoth. In een interview geeft hij aan dat hij de lyrics van The Full Moon’s Eyes vanbuiten kent omdat ze de tapes grijs draaiden in hun tourbus. Op Werchter Boutique 2012 droeg James Hetfield zijn Ostrogoth t-shirt (zie foto) waarmee hij ook in de officiële Metallica 2013 kalender te zien is.

Vind je dit een leuke website?

Vertel het je vrienden!