Freelance Front-End Developer

Als superlijm tussen designers en programmeurs

Als freelance front-end developer draag ik de verantwoordelijkheid voor alles wat in de webbrowser gebeurt. De front-end is de interface waarmee je een website bedient of de zichtbare voorkant, zeg maar. Als surfer is dat het enige dat je ziet van een website. Achter de schermen zit natuurlijk veel meer.

Het gemaakte ontwerp (webdesign) wordt door een front-end developer omgezet naar HTML / CSS. Daarmee komen de grafische stijlen van dat leuke ontwerp ook in de browser tot leven. Giet er nog een beetje Javascript / jQuery snufjes overheen en de user interface van je website begint aardig vorm te krijgen.

Vaak komt er ook wat PHP coding aan te pas. Om die HTML template te integreren in het framework waarmee je website gebouwd wordt, bijvoorbeeld. Ook dat is het werk van een front-end developer.

Hoewel er een wezenlijk verschil is tussen een webdesigner en een front-end developer, zijn er velen die het combineren. Sommige webdesigners kunnen ook een potje coden en sommige programmeurs hebben ook een sterke grafische feeling. Ik ben één van die eerste soort.

Ik ben dus geen programmeur pur-sang maar eerder een webdesigner die onderweg ook heeft leren coden.

Door die combinatie van skills ben ik in staat om volledige websites te maken, van concept tot realisatie.

Je zoekt een front-end developer?

Ik heb 8 jaar ervaring in webontwikkeling en beschikbaar als freelance front-end developer. Werken we straks samen? Neem snel contact op.