Responsive webdesign

Van desktop computerschermen tot mobiele telefoons
Standaard inbegrepen zonder meerkost

We zijn allemaal connected. Altijd online.

​Overdag op onze smartphone, ’s avonds kijken we tv met de tablet in de hand en met die tv kunnen we ook al surfen. Binnen een tijdje hebben we allemaal een smartwatch en zit zelfs onze wasmachine online.

Het internet is voorgoed veranderd. En websites moeten mee veranderen.
​We raadplegen ze waar we willen, hoe we willen.

Het probleem

​Inzoomen om de tekst te kunnen lezen om dan weer uit te zoomen om bij het bovenliggende knopje te kunnen. Het voelt alsof je toestel te klein is voor die website. Het is enorm vervelend om op die manier informatie te verwerken.
Vind je niet?

De oplossing

Dankzij de moderne technieken van responsive webdesign is jouw website direct geoptimaliseerd voor al die verschillende apparaten.
Gedaan met pinchen en zoomen, op de verkeerde link te klikken met je duim die op dat moment dikker aanvoelt dan ie eigenlijk is.
Gedaan met de frustratie van mobiel surfen!

Door de elementen van je website flexibel te schikken, kunnen we ze op een smartphone onder elkaar plaatsen, terwijl diezelfde website op een groter scherm die informatie horizontaal naast elkaar zet. Je krijgt direct meer ruimte in de lay-out om teksten leesbaar te houden en de informatie aan te bieden zoals ze op dat apparaat best geconsumeerd wordt.

Kan je je er al iets bij voorstellen? Probeer het zelf eens uit door het venster waarin je mijn website bekijkt wat kleiner te maken. Je zal de lay-out van mijn website zien verschuiven. Soms moet je op kleine apparaten iets meer scrollen, maar het blijft altijd een perfect leesbare website.

Je kan er nog veel verder in gaan. Iemand die je website bezoekt op zijn smartphone is misschien onderweg en heeft snel je telefoonnummer of adres nodig. Je kan voor die gebruikers andere klemtonen leggen in je website dankzij responsive webdesign. Hoewel de intentie van een bezoeker tot op vandaag zeer moeilijk te achterhalen is, kan je er toch creatief op inspelen.

Fancy, maar niets voor mij…

Responsive websites zien er allemaal heel erg indrukwekkend uit. En dat zijn ze.
​Een dure aangelegenheid zou je denken? Nee.
Toch niet bij mij.

Elke website die ik maak is responsive en dus geoptimaliseerd voor elke schermgrootte. Want ik geloof daarin. Sterker nog, ik ben gepassioneerd bezig met responsive webdesign. Veel bedrijven en webontwikkelaars rekenen er extra kosten voor aan. Ik vind dat verkeerd.

Ik maak goeie websites, volgens hedendaagse normen.
Eén van die normen is dat ze een mobiele versie hebben.
​Het hoort er vandaag gewoon allemaal bij als je een goeie website wil.

Wist je dat?

Wist je trouwens dat een website met optimalisatie voor smartphone gebruikers beter gaat scoren in zoekmachines? En dat je dankzij responsive webdesign slechts één website moet onderhouden en verder uitbouwen?

Je zoekt een webdesigner?

Ik ben een freelance webdesigner en een specialist in responsive webdesign. Wil je samenwerken? Aarzel niet en neem snel even contact op.